Scholing Traumatologie voor Verpleegkundigen

Terugblik Scholing Traumatologie voor Verpleegkundigen

Van 14 tot en met 16 mei 2018 is de Scholing Traumatologie voor Verpleegkundigen gegeven.
16 deelnemers aan deze cursus, afkomstig van MST, ZGT, Roessingh, Deventer Ziekenhuis en OCON, hebben aan het eind van de derde dag hun certificaat in ontvangt mogen nemen: Van harte gefeliciteerd!

Tijdens deze driedaagse scholing zijn de volgende onderwerpen aan de orde gekomen:

  • Dag 1: stond in het teken van de keten van acute traumazorg van ongeval tot en met eerste behandeling en opname in het ziekenhuis. Organisatie van acute zorg en traumazorg in Nederland, opvang van een (multi)trauma patiënt door ambulancezorg, Spoedeisende Hulp (SEH) en Intensive Care (IC).
  • Dag 2: bevatte vooral inhoudelijke verdieping op het gebied van behandeling en verpleegkundige en (para)medische zorg bij veelvoorkomende letsels bij (multi)trauma patiënten, zoals buikletsel, torax, fracturen en neurotrauma.
  • Dag 3: ging over de revalidatie van (multi)trauma patiënten, psychische aspecten na een trauma, juridische aspecten en drugs- en alcohol problematiek.

Als rode draad door de gehele scholing werd een casus van een multitrauma patiënt gebruikt. aan het eind van de derde dag kwam de betreffende patiënt zelf zijn ervaringen delen met de cursisten. Het verhaal van de patiënt zelf, zorgt voor veel cursisten, voor een waardevolle aanvulling op de cursus.

De scholing werd door de kandidaten gewaardeerd met een gemiddelde van 9.0!
Een aantal opmerkingen hierbij: “Erg leuke en leerzame scholing”, “Geweldige mooie dagen”, “Leuke afwisselde onderwerpen en boeiende sprekers”, “Alle onderdelen interessant en leerzaam”, “Topscholing!”