Regionale Traumatraining

Regionale Trauma Training 6 november 2018

Ondanks dat ze zelf jarenlang RTT-instructeur is geweest, kwam Carla van Aken toch met gezonde spanning, samen met een van haar collega’s naar de Regionale Trauma Training op 6 november jl. bij Acute Zorg Euregio in Enschede. Deze SEH-verpleegkundige van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) volgde deze dag voor de eerste keer de training nieuwe stijl. De meest opvallende verschillen met de ‘oude’ RTT-training zijn, volgens Carla, natuurlijk de E-learning en hierdoor het ontbreken van de theorietoets op de trainingsdag zelf (“Een heel ‘andere/moderne’ manier van leren, maar wel leuk!”) en de toelichting over Crew Resource Management (CRM).

De praktijkdag begon met een plenair gedeelte waarin, na de introductie uitleg wordt gegeven over CRM -een manier om als team beter samen te werken en zo de patiëntveiligheid te vergroten- en de SBARR-methode. Middels een aantal oefenrondes drill en scenario’s in de ABCDE-methodiek, werden de kandidaten ‘klaargestoomd’ voor het echte werk: de toets ABCDE-methodiek aan het einde van de dag.
Alle 12 kandidaten -naast ZGT, afkomstig van Medisch Spectrum Twente (MST), Röpcke Zweers Ziekenhuis Hardenberg (SXB) en Isala Zwolle- hebben laten zien veel opgestoken te hebben van deze dag: de certificaten zijn door allen behaald!

Een aantal opmerkingen uit de evaluaties:

  • Beter op praktijk gericht
  • Leuke leerzame dag met goede sfeer
  • ‘afstoffen’ theorie, nieuwe inzichten!
  • Puntjes op de ‘i’; altijd goed!
  • Goede aansluiting op de ATLS op de afdeling
  • Veilige leeromgeving

Alle kandidaten van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Onderstaand een aantal foto’s van deze dag.