Crisiscommunicatie


Cri
siscommunicatie

Jouw organisatie voorbereiden op crisiscommunicatie, maar hoe? crisiscommunicatie

Uit onderzoeken, oefeningen en daadwerkelijke crisissituaties blijkt steeds weer dat goede communicatie een succesfactor is tijdens een crisis. Het behouden van vertrouwen in de organisatie  is een van de belangrijkste factoren tijdens een crisis. Niet alleen communicatiemedewerkers hebben hierin een belangrijke rol, ook bestuurders hebben een belangrijke rol als boegbeeld.

 

Project crisiscommunicatie

Het doel van het project is organisatie voor te bereiden op crisiscommunicatie, rolbekendheid volgens een regionaal gebruikt crisiscommunicatieplan.

Het project crisiscommunicatie is een gezamenlijk project van Netwerk Acute Zorg Zwolle en Acute Zorg Euregio. Het project is in 2013 gestart met het analyseren van d crisiscommunicatieplannen van de organisaties en daarop volgend is er een format crisiscommunicatieplan beschikbaar gesteld aan de ketenpartners. 

Voordat er verdiepingsmodules gevolgd kunnen worden moet eerst de basismodule crisiscommunicatie worden gevolgd. Communicatiemedewerkers worden getraind en geoefend op de methode en de rollen uit het crisiscommunicatieplan. Voor bestuurders worden er mediatrainingen, dilemmasessies en oefeningen georganiseerd. 

Voor vragen over deze cursus kunt u contact opnemen met Rik Kleijer, OTO-projectmedewerker Acute Zorg Euregio, r.kleijer@acutezorgeuregio.nl telefoon: 053-4873061

Meer informatie en aanmelden.